# 2 a Tietosuojakysymykset

Osallistuin kahteen eri keskusteluun tehtävänannon mukaan. Ensimmäisessä keskustelussa käytiin läpi sitä saako työntekijöiden kuvia julkaista netissä. Pohdinnan aloittanut kirjoittaja kertoi, että hänen ollessa työharjoittelussa hänen kuvansa oli julkaistu ilman lupaa yrityksen verkkosivuilla. Hän ei itse ollut tuolloin reagoinut asiaan sen suuremmin, mutta pohti jälkikäteen onko tämä sitten oikein ja miksi yritys hauaa julkaista kuvia työntekijöistään. Mielestäni kuvien julkaisuun tulisi aina kysyä lupa.

Toisessa keskustelussa pohdittiin rekrytointia hoitavan henkilön tavoista käsitellä arkaluontoista tietoa työpöydällään. Sekä kuinka välttää tietojen joutumista väärien silmien alle. Itse pystyin hyvin samaistumaan tähän samaan asiaan oman työni kautta ja mainitsinkin eri vaihtoehdoista säilyttää arkaluontoista tietoa, kuten esimerkiksi vain niille tarkoitettu huone, lukolliset kaapit ja kansiot.

Somea käyttävän työntekijän tulee huomioida yrityksen tietosuojakäytänteet, salassapitovelvollisuus sekä eettiset ohjeistukset. Mitään mikä on tarkoitettu vain yrityksen sisäiseen tietoon ei saa julkaista.
Yritykset tietysti haluavat työntekijöiden olevan ylpeitä työnantajastaan ja kertovan siitä avoimesti myös muille. Positiivisesta yrityskuvan maininnasta voi olla etuakin yrityksille tuoden heitä enemmän esille. Kuitenkin jokaisen henkilökohtaisten tietojen säilyttämisessä täytyy olla hyvin tarkkana, ettei mitään henkilöihin kohdistuvaa vahinkoa pääse tapahtumaan. Esimerkiksi tietojen joutuessa vääriin käsiin voi tapahtua identiteettivarkauksia, työntekijöiden yksityisyyden suojan menettämistä ja muutoin tietojen väärin käyttämistä.

Kommentit